PANNA COTTA (italiensk vaniljedessert) nok til 6 personer:
4,5 gelatinplater
2 vaniljestenger
7,5 dl kremfløte
2,5 dl sukker
Legg gelatinplatene i kaldt vanni 5 minutter. Skyll dem godt og klem ut vannet.
Snitt vaniljestengene på midten og skrap ut frøene.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestenger og frøene. Ta kasserollen av platen, og sil blandingen over i en bolle med helletut (eller serveringsbolle dersom du ikke skal ha panna cotta`en over i porsjonsformer).
Ha over i porsjonsformer, og nyyyt! Etter en natt i kjøleskap, vel og merke.
Noen bruker sjokoladesaus til, noen bringebær, noen jordbær, noen kokos, noen karamell. Godt er det, uansett!
By the way, se det kule bildet Bengt har manipulert fram ved hjelp av Photofunia!
6 comments:
Desserten smakte fantastisk.
Trur d må bli fast innslag kvær søndag
Fin blogg du har her.....Har nåkka tull på maskinen så æ fikk kun lagt kommentaren inn anonymt,men d e bærre mæ;Sissel:-)
http://sisselslille.blogg.no/
den desserten kan du godt lag når vi kommerpå besøk ;)
ps: bloggen va blidd veldig lekker!
S x
Flott blogg du har ,deserten så deilig ut .Flenka..
Tusen takk for kommentara, det va koselig!
mhm! Panna Cotta er SUPERGODT!!! Kjempekoselig blogg!
Post a Comment